We make you happy with exceptional design, brilliant
videos, appealing websites and fruitful apps.

2day Blog

24/01
2012

Život medzi IŤákmi

Keď som na konci leta sedela v  lietadle smerom do Bratislavy, rátala som s tým, že po mesiacoch pod palmami ma domáce prostredie trošku šokne, ale zmenu, ktorá prišla spolu s novou prácou v 2day som nečakala ani v tých najbláznivejších snoch.

Po troch rokoch na VŠMU, obklopená ľudmi ktorých najobľúbenejšou činnosťou je rozprávanie, ľudmi, ktorí búchajú dvermi, kričia a nahlas aj rozmýšľajú som sa ocitla medzi IŤákmi. Ľuďmi s neuveriteľnou mozgovou kapacitou, slúchadlami na ušiach, ceduľkou „wired in” pred sebou, ktorá odráža ich aktuálny mentálny stav.  A možno aj ten celkový.

Po pár dňoch som si uvedomila, že písanie mailov je preferovaný firemný spôsob komunikácie, ale do dnešného dňa zažívam kultúrne šoky, keď ma kolegovia poprosia o kávu cez chat… Aj keď sedia dva metre odo mňa.

Celkové osadenstvo tvorí 8 ľudí a delíme sa do dvoch skupín- IT friendly a my traja zvyšní, čo sme sa tu ocitli náhodou. Ryšavý účtovník Maťo, večne ponorený do kníh a študujúci zákony, na ktoré sa s obľubou odvoláva v mailoch, asi dvojmetrová blondínka Lucka, ktorá má na starosti marketing a ja – kučeravé dievča pre všetko.

Nerada by som však hádzala IŤákov do jedného vreca, napriek viacerým spoločným črtám sa prekvapivo aj odlišujú a keďže sa už aj v mojom slovníku nachádza zopár IT výrazov, viem o niečo kompetentnejšie opísať, čo vlastne za tými počítačmi robia.

Dvaja kariérne najstarší 2dayáci, ktorí boli ako jediní pri jeho vzniku sú iní už na prvý pohľad. Marek sa vie najlepšie sústrediť s nohami vyloženými na stole a s laptopom na kolenách, poprípade rozvalený na jumbo bagu a Maroš postojačky. Keďže sa obaja potrebujú sústrediť veľmi často, naozaj ich nieje problém v týchto pozíciách zastihnúť.

Ďalším je vývojár Pesto, ktorý však rozhodne ako vývojár nevyzerá, teda aspoň do klubu hlavných postáv z IT Crowd by sa podľa mňa typovo určite nehodil… Posledné mesiace chodí s leukoplastom po rukách, keďže mení trvalé bydlisko a to nové prispôsobuje na svoj obraz. Má rád bicykel, nezmyselne drahé hudobné príslušenstvo a tiež veľmi rád používa počítač.

Poslední dvaja členovia IT presily sú grafici. Kučeravý Braňo s vycibreným humorom, čo rád vytvára pohyblivé veci (a nemyslím tým jeho dcérku Elu, ale flashové hry a aplikácie) a  Dano, ktorý má pohyblivé veci o niečo menej rád, ale o to radšej kreslí a vytvára dizajny stránok.
Nie, že by som im chcela robiť promo, ale stránky oboch si stojí zato pozrieť.

http://www.danielpohanka.com/
http://www.branosimo.com/

« Back to all posts